Сьомга с тиквички на фурна

За 2 порции

  • 300гр. филетирана сьомга
  • 1 голяма зелена тиквичка или 2 по-малки
  • зехтин
  • сол

За глазурата:

  • 1 лимон
  • 1 чл зехтин
  • 1 сл горчица
  • 1 сл течен мед
  • 1 скилидка пресован чесън
  • копър и/или мащерка, и/или риган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната без вентилатор на 180º-200º
  2. Покрийте тавичка за печене с оризова хартия и в средата поставете филетата сьомга с кожата надолу.
  3. Нарежете тиквичката на по-големи кубчета и я подправете с малко зехтин и сол на вкус (подобно на салата). После ги разпределете равномерно в тавичката покрай рибените филета.
  4. Разбъркайте сока на половин лимон с останалите продукти за глазурата в отделен съд до получаване на хомогенна смес и намажете филетата обилно. Другата половина на лимона нарежете на колелца и покрийте вече глазираните филета.
  5. Пече се в добре загрята фурна до готовност около 20 минути.

One thought on “Сьомга с тиквички на фурна

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s