За 2 порции
- 300гр. филетирана сьомга
- 1 голяма зелена тиквичка или 2 по-малки
- зехтин
- сол
За глазурата:
- 1 лимон
- 1 чл зехтин
- 1 сл горчица
- 1 сл течен мед
- 1 скилидка пресован чесън
- копър и/или мащерка, и/или риган
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната без вентилатор на 180º-200º
- Покрийте тавичка за печене с оризова хартия и в средата поставете филетата сьомга с кожата надолу.
- Нарежете тиквичката на по-големи кубчета и я подправете с малко зехтин и сол на вкус (подобно на салата). После ги разпределете равномерно в тавичката покрай рибените филета.
- Разбъркайте сока на половин лимон с останалите продукти за глазурата в отделен съд до получаване на хомогенна смес и намажете филетата обилно. Другата половина на лимона нарежете на колелца и покрийте вече глазираните филета.
- Пече се в добре загрята фурна до готовност около 20 минути.
Where is the cheesecake recipe? :- xoxo, FanZ
LikeLike