6-8 порции (без печене)
Необходими продукти
- 450-600гр крема сирене
- 250гр течен бял шоколад
- 150гр обикновени бисквити
- 50гр краве масло
- плодове и ядки за декорация
Начин на приготвяне
- Оставяме шоколада във гореща водна баня да се отпусне и после с електрическия миксер го разбиваме в купа заедно с крема сиренето до получаването на хомогенна смес. Съотношението между двете съставки е зависимо от желаната сладост на крема, затова грамажът е вариращ.
- Бисквитите се разбиват на едри трохи с блендер. Маслото разтапяме до течно състояние на интервали в микровълновата или на водна баня и примесваме с бисквитите.
- Разпределяме маслените бисквити по чашки за сервиране, като по желание заделяме малка част за декорация. Отгоре изсипваме крема и декорираме с плодове, ядки и бисквитени трохи.
- Оставя се кремът да стегне за няколко часа в хладилник, но може да се консумира и веднага.
Да Ви е сладко!