Необходими продукти
- 200 гр. пресен или размразен спанак
- 3-4 яйца
- 200-300гр настъргано сирене Гауда или кашкавал
- 250гр крема сирене с подправки
- 300гр пушена сьомга на филета
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 200° без вентилатор.
- Разбъркваме спанака с яйцата, сол и пипер на вкус. В голяма правоъгълна тавичка с хартия за печене разпределяме спаначената смес и поръсваме равномерно с настърганата гауда (може и нарязана на тънки филийки). Печем за около 20 минути до златисто.
- След като запеченият блат изстине напълно го намазваме с крема сирене. Накрая покриваме с тънки филета от пушената сьомга.
- Навиваме внимателно на стегнато руло. Хартията за печене би трябвало да се отлепя лесно, когато ястието е изстинало. Увиваме с прозрачно или алуминиево фолио и оставяме да престои поне няколко часа в хладилник.
Добър апетит!