Двойно шоколадово брауни

16  порции

Необходими продукти

За основата

  • 500гр сушени фурми без костилка
  • 250гр сурово кашу
  • 4сл кленов сироп
  • 5-6сл неподсладено какао на прах

За крема

  • 250гр сушени фурми без костилка
  • 100гр кокосово масло
  • 240мл бадемово мляко
  • 4сл неподсладено какао на прах

За изпълнението на тази рецепта е необходим кухненски робот и блендер.

Начин на приготвяне

  1. Затопляме фурната на 180º с вентилатор и запичаме суровото кашу за 5-10 минути до меко златисто. Оставяме настрана да поизстине, след което го натрошаваме на едри парченца. В подобни рецепти се използват бланширани лешници, но могат да се заменят и с всяка друга сурова ядка без люспи.
  2. Разбиваме фурмите за основата в блендер, като в зависимост от мощността му може да се наложи да ги разделим на няколко дози до получаването на лепкава смес.
  3. Размесваме всички продукти за основата като тесто до хомогенност. За оптимален резултат се използва кухненски робот с накрайник за месене на тесто.
  4. Покриваме дъното на форма за печене, най-добре със свалящи се стени, с оризова хартия. Разпределяме “тестото” с натиск равномерно по цялата й площ.
  5. Продуктите за крема разбиваме в блендер до гъстотата на майонеза и намазваме върху оформената основа на браунитата. Декорираме с ядки по желание и съхраняваме в хладилник.

    Да Ви е сладко!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s