16 порции
Необходими продукти
За основата
- 500гр сушени фурми без костилка
- 250гр сурово кашу
- 4сл кленов сироп
- 5-6сл неподсладено какао на прах
За крема
- 250гр сушени фурми без костилка
- 100гр кокосово масло
- 240мл бадемово мляко
- 4сл неподсладено какао на прах
За изпълнението на тази рецепта е необходим кухненски робот и блендер.
Начин на приготвяне
- Затопляме фурната на 180º с вентилатор и запичаме суровото кашу за 5-10 минути до меко златисто. Оставяме настрана да поизстине, след което го натрошаваме на едри парченца. В подобни рецепти се използват бланширани лешници, но могат да се заменят и с всяка друга сурова ядка без люспи.
- Разбиваме фурмите за основата в блендер, като в зависимост от мощността му може да се наложи да ги разделим на няколко дози до получаването на лепкава смес.
- Размесваме всички продукти за основата като тесто до хомогенност. За оптимален резултат се използва кухненски робот с накрайник за месене на тесто.
- Покриваме дъното на форма за печене, най-добре със свалящи се стени, с оризова хартия. Разпределяме “тестото” с натиск равномерно по цялата й площ.
- Продуктите за крема разбиваме в блендер до гъстотата на майонеза и намазваме върху оформената основа на браунитата. Декорираме с ядки по желание и съхраняваме в хладилник.
Да Ви е сладко!