Солени кексчета

12 порции

20190331_212835

Необходими продукти

  • 2 яйца
  • 2чч брашно
  • 1 1/2чч кис. мляко
  • 1/2 чч олио
  • 1чл сода бикарбонат

За пълнежа

  • 1чч натрошено саламурено сирене
  • подправки за овкусяване, напр.: розмарин, риган, босилек, чубрица или кимион

Алтернативни варианти за пълнеж има, колкото въображението се простира: маслини, шунка, кашкавал, гъбки, сушени домати, праз-лук, букет от подправки и много други.

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 180º-200ºС без вентилатор.
  2. Яйцата, кис. мляко, олиото и содата се разбиват (с миксер) до хомогенност. Прибавяме предварително пресято брашното и замесваме до гладко тесто. Накрая примесваме пордуктите за пълнежа.
  3. Подготвяме формичките за кексчета – порцелановите се намазняват, силиконовите нямат нужда от предварителна подготовка. Разпределяме сместа, като внимаваме да не препълним формичките повече от 2/3 от обема им, за да оставим място да се надигне тестото. Печем до готовност 20-25 мин.

20190331_204441

20190331_210457

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s