
около 10 порции
Необходими продукти
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1 и 1/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. растителни олио
1 с.л. захар
1 пакетче / 16гр / 4 ч.л. бакпулвер
щипка сол
масло за намазняване на уреда за гофрети
- Яйцата се разбиват в дълбок съд с миксер, като последователно се добавят млякото, брашното и останалите продукти до получаване на хомогенна гъста смес.
- Гофретникът се оставя да загрее и се намазнява с масло. Малка част от сместа се излива по средата на формичката, колкото да покрие половината й повърхност, след което се притиска добре с капака.
- Гофретите сравнително бързо заемат пълната форма на уреда заради набухвателната роля на бакпулвера и нямат нужда от обръщане. Разпознават се по златистия цвят до готовност. На всяка втора се препоръчва повторното намазняване на уреда с масло.
Гофретите се най-вкусни топли и се комбинират чудесно със сладко и солено.