
12-16 порции
Необходими продукти
- 200гр майонеза
- 1 ч.ч. вода
- 2 ч.ч. брашно
- 5 с.л. натурално какао
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
- пакетче ванилия (по желание)
За глазурата – шоколад и масло в съотношение 2:1. Аз използвам 200 г. най-обикновен млечен шоколад със 100 гр. масло. Може и натурален за не толкова сладките усти. 🙂
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор.
- Смесваме сухите продукти в дълбока купа. А след това добавяме водата и майонезата. Миксерът не е задължителен, защото тестото се размесва бързо и приема хомогенна форма.
- Във форма за сладкиши печем 25-30 мин в зависимост желаната сочност. Няма нужда от намазняване на формата.
- В малка тенджерка на най-ниската степен на котлона разтапяме маслото и шоколада за глазура до получаване на гладка смес. Заливаме сладкиша с горещата глазура едва след като е изстинал напълно. Оставяме за няколко часа на стайна температура да стегне.
