Шоколадов сладкиш с майонеза

12-16 порции

Необходими продукти

  • 200гр майонеза
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 5 с.л. натурално какао
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 ч.л. (1 п. от 10 г) бакпулвер
  • пакетче ванилия (по желание)

За глазурата – шоколад и масло в съотношение 2:1.  Аз използвам 200 г. най-обикновен  млечен шоколад със 100 гр. масло. Може и натурален за не толкова сладките усти. 🙂

Начин на приготвяне

  1. Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор.
  2. Смесваме сухите продукти в дълбока купа. А след това добавяме водата и майонезата. Миксерът не е задължителен, защото тестото се размесва бързо и приема хомогенна форма.
  3. Във форма за сладкиши  печем 25-30 мин в зависимост желаната сочност. Няма нужда от намазняване на формата.
  4. В малка тенджерка на най-ниската степен на котлона разтапяме маслото и шоколада за глазура до получаване на гладка смес. Заливаме сладкиша с горещата глазура едва след като е изстинал напълно. Оставяме за няколко часа на стайна температура да стегне.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s