
Необходими продукти
1чч леща
1-2 моркова
1 глава стар лук
2-3 домата прясно пюрирани/настъргани или 300гр консерва
3-4 скилидки чесън
1сл чубрица
1сл брашно
олио
1чл червен пипер
сол
Начин на приготвяне
- Лещата се изплаква с помощта на гевгир с фина цедка и се оставя да ври в 7 до 10 пъти повече вода от собственото й количество, в зависимост от желаната гъстота.
- Паралелно се почистват и нарязват на ситно лукът и морковите и се добавят, когато водата на лещата вече е завряла. Върху дъска за рязане размазвате чесъна с лек удар с дъното на чаша например, така че да се пръсне, почиствате го от люспите и го добавяте към чорбата.
- Когато лещата уври (ориентираме се по указанията на опаковката и разбира се твърдостта на зрънцата) се добавя доматения сок, чубрицата и сол на вкус.
- В тенджерка загряваме 2-3сл олио и запържваме набързо червения пипер и брашното (не повече от минута-две). Изливаме един черпак от лещата в тенджерката и връщаме вече сгъстената смес обратно в чорбата. Разбъркваме добре и изключваме котлона.
Да Ви е вкусно!

